TITEL: Texas Flood

ARTIEST: Stevie Ray Vaughan and Double Trouble

LABEL: Pure Pleasure Records

Als Pure Pleasure Records een 180 grams vinyl album released heeft dat meteen je aandacht. Als het dan het eerste album "Texas Flood" van de Texaanse bluesgitarist en legende Stevie Ray Vaughan, een jeugdheld van mij, betreft dan heb je mijn interesse. Pure Pleasure Records staat bekend om haar kwalitatief zeer goed releases. Dat dit ook het geval is met deze uitgave wordt al bij de eerste track duidelijk. Dynamiek, detail en ruimtelijkheid, maar vooral authenticiteit spatten eraf.

Texas Flood is Stevie Ray Vaughan's eerste album uit 1983. In die tijd liep de blues op haar einde en had het dringend behoefte aan een nieuwe impuls. Tijdens een optreden op het Montreux Blues Festival, waar nota bene Stevie Ray Vaughan en zijn tweekoppige begeleidingsband Double Trouble door het publiek werden uitgefloten, werd Stevie Ray opgemerkt door David Bowie en Jackson Browne. Laats genoemde bood hem meteen de mogelijkheid aan een album in zijn studio in Los Angeles gratis op te nemen. In slechts drie dagen werd dit prachtalbum opgenomen waarbij de eerste dag ook nog werd verbruikt om het materieel op te zetten. Gedurende de resterende twee dagen kwam het album tot stand waardoor het een hoog "live gehalte" in zich heeft. De tien songs op de eerste plaat (kant A en B) zijn puur, eerlijk en recht door zee. Deze release van Pure Pleasure, ge-mastered van de originele analoge tapes door Ray Staff, laat dit duidelijk horen. Waren maar meer opnames zoals dit!

De eerste plaat bevat de orginele tien titelsongs van het album Texas Flood, waaronder het bekende Love Struck Baby en Texas Flood. De tien songs worden afgesloten met het gevoelige Jimi Hendrix-achtige en jazzy klinkende "Lenny", een ode aan zijn vrouw Lenora.

De tweede plaat bevat nog het bonus nummer "Tin Pan Alley" die ook gedurende de drie dagen in L.A. is opgenomen. Daarnaast staan er nog de drie liveopnames Testify, Mary Had A Little Lamb en Wham! op die zijn opgenomen in 1983 in The Palace in Hollywood.

Geluidskwaliteit: 8/10
Muziek: 9/10

Voor meer informatie HappySadRecords