Typische IT netwerk switches/routers zijn ontworpen met als enig doel data van A naar B netwerken te brengen, maar wat als gevoelige componenten zoals deze een hoorbare invloed hebben op de geluidskwaliteit...? De PhoenixNET is de realisatie van Innuos filosofie van eenvoud en signaalzuiverheid toegepast op de netwerkswitch. Na te zijn begonnen met verbeteringen aan de klok van de Ethernet poorten heeft het vlaggeschip STATEMENT het concept naar een hoger niveau getild met een geheel nieuw netwerk switch ontwerp dat zich uitsluitend richt op audio gebruik.

Het ontwerp heeft zich op vier onderwerpen gericht:

Minimaliseer netwerk switch ruis
Vermindert hoogfrequente ruis door een eenvoudigere 100Mbps netwerkswitch-chip zonder vermogensschakelregelaars. Aangesloten via high-end Isolatietransformatoren op individuele Amphenol RJ45 afgeschermde jacks zonder LED's en aangevuld met EMI-behandeling om ruis in het circuit verder te voorkomen.

Verhoog de nauwkeurigheid en stabiliteit van het klokken
Een 3ppb 25MHz OCXO oscillator, zoals ook toegepast in ons vlaggeschip STATEMENT, individueel gevoed door zijn eigen lineaire voeding en rechtstreeks aangesloten op de netwerkschakelchip.

Voorzie de componenten van hoogwaardig stroom
Twee onafhankelijke STATEMENT lineaire voedingen voorzien het moederbord en de OCXO-klok van stroom waarbij de signaal paden zo kort als mogelijk zijn gehouden om EMI vervuiling te voorkomen.

Minimaliseer ongewenste vibraties
Vibratiedemping door middel van CNC-bewerkte aluminium voetjes met een interne samenstelling die is afgestemd op de resonantiefrequentie van het chassis. De bovenkap is behandeld om trillingen om te zetten in kleine hoeveelheden warmte. Soliede RJ45-poorten gebruiken siliconenringen om trillingen afkomstig van het chassis te minimaliseren.

Prijs €2.999