Als je op zoek bent naar een ROON end point dan hoort de nieuwe Hermes tot je short list. Cees Ruijtenberg heeft met de Hermes van de best klinkende ROON end points tot nu toe gerealiseerd. De Hermes is zonder twijfel een interessante doorontwikkeling van de Metrum Acoustics Ambre. Waarbij de Hermes van de twee duidelijk de betere is. De Hermes biedt meer detail, een grotere geluidsafbeelding en klinkt dynamischer dan de Ambre.

Ben je daarnaast ook nog in het bezit van de Morpheus DAC van Sonnet Audio, laat ons dan de USB ingang vervangen door een I2S ingang. De I2S uitgang op de Hermes is zonder twijfel de beste manier om een end point met een DAC te verbinden. Tezamen met de sublieme ROON interface, met dito gebruikersgemak, wordt een bijzonder goede streaming oplossing geboden.

De Hermes is door zijn architectuur ook in staat om verschillende platforms zoals DietPi, PiCorePlayer en Volumio te gebruiken. Hierdoor zijn er naast Roon nog meer mogelijkheden om te streamen zoals met Qobuz of Logitech Media Server.

De Hermes biedt de volgende connecties:

  • LAN input, verbind de Hermes m.b.v. een UTP kabel met je lokale netwerk waarop ook een ROON server draait.
  • Coaxial output (maximum sample rate van 192 kHz, 75 Ohm).
  • AES/EBU digitale output (maximum sample rate van 192 kHz, 110 Ohm). 
  • Optical output (Toslink cable, maximum sampling rate van 96kHz).
  • I2S output: The I2S connectie is waarschijnlijk de beste manier, door het ontbreken van interface protocollen zoals USB en SPDIF, om de Hermes over korte afstand te verbinden met een  DAC. De I2S uitgang op de Hermes is geoptimaliseerd voor de verbinding met een Sonnet Audio DAC maar zal in de meeste gevallen ook werken met DAC's van andere merken met een I2S ingang. Een standaard UTP kabel kan gebruikt worden om de Hermes met een DAC met I2S ingang van het type RJ45 te verbinden.

1200 EUR