Metrum Acoustics is een Nederlands leverancier van hoogwaardige digitaal analoog converters (DAC). Metrum Acoustics is een leverancier die continu op zoek is naar verbeteringen en daarbij niet schuwt om van bestaande principes af te wijken.

Door te kiezen voor een eigen ontwerpfilosofie met industriele non-oversampling (NOS) DAC-chips betreedt Metrum Acoustics nieuwe wegen. De meeste DAC leveranciers gebruiken namelijk de gangbare upsampling DAC-chips die vaak een klinisch geluid hebben. De unieke ontwerpfilosofie van Metrum Acoustics heeft hun bepaald geen windeieren gelegd. Het succes trad in met de vroegere Quad DAC en kreeg zijn vervolg met de latere Octave, Ocatve MKII en Hex modellen. Het succes werd onderstreept door de nationale en internationale pers die de Metrum DAC's roemden en prezen om hun transparante en muzikale klank.

Met een DAC van Metrum Acoustics wordt het streamen van muziek een ware belevenis, ook voor vinyl liefhebbers. Als geen andere DAC zijn de DAC's van Metrum namelijk vooral muzikaal.

Voor wie meer wil weten over NOS DAC's, heeft Cees Ruijtenberg, de ontwerper achter de Metrum DAC's, een interessant white-paper over de ontwerpfilisofie van de Metrum NOS DAC's geschreven.