Bastanis Espresso and Panettone 2

De Bastanis passieve pre heeft de naam Espresso gekregen. De combinatie met de Bastanis Panettone is subliem! De Espresso heeft een mooie volle muzikale klank, laat veel detail horen en heeft een breed en diep geluidsbeeld. Diepte wil bij passieve pre's nog wel eens ontbreken maar niets is minder waar voor de Espresso.

Onder de motorkap wordt er gebruik gemaakt van een autoformer volume control i.p.v. een transformer volume control die in veel passieve pre's wordt gebruikt. Het voornaamste voordeel van een autoformer boven een tvc is dat het geluidsbeeld nog een stap opener klinkt doordat er bijna geen energie verloren gaat. Dit komt weer doordat het aantal wikkelingen minder en eenvoudiger is dan bij een tvc. Een tvc heeft een primaire en een secundaire spoel. Bij een autoformer worden de wikkelingen van de primaire en secundaire spoel deels gedeeld.

De Espresso heeft drie cinch ingangen en twee cinch uitgangen. De afgebeelde Espresso is in Walnoten fineer, andere fineersoorten zijn ook leverbaar.