TIJDELIJK MET 10% KORTING

De PAVANE is nu optioneel verkrijgbaar met de nieuwe DAC TWO chips. U heeft daarbij de keuze uit een:

  • Pavane level 1, o.b.v. de DAC ONE chips, sampling rate t/m 192Khz,
  • Pavane level 2 o.b.v. de DAC TWO chips, sampling rate t/m 192Khz,
  • Pavane level 3 o.b.v. de DAC TWO chips, sampling rate t/m 384 kHz.

Metrum Acoustics heeft met de PAVANE de lat nog hoger gelegd dan al het geval was bij de HEX. Hiervoor was het noodzakelijk een compleet(!) nieuwe DAC-module in huis(!) te ontwikkelen. De PAVANE heeft evenals de HEX 8 DAC-moduels, 4 per kanaal, gebalanceerd opgebouwd. De modules worden aangestuurd door een “Forward Correction Module”, die is gebaseerd op een FPGA (field programmable gate array). Elk cluster krijgt een deel van de datastroom aangeboden in het meest lineaire werkgebied van de toegepaste DAC-modules. Pas in het analoge domein wordt het signaal van de twee clusters weer samengevoegd. Het resultaat is een zeer hoge lineariteit, een uitstekende signaal/ruis-verhouding en een groot dynamisch bereik.

De twee DAC-printplaten zijn compleet galvanisch van elkaar gescheiden, evenals de voedingen. De Pavane heeft drie ringkerntransformatoren: één per kanaal en één voor de USB-interface en de besturingslogica. De USB-interface wordt niet, zoals bij veel andere DACs, vanuit de computer gevoed, maar krijgt zijn stroom van een interne, lineaire en schone voeding. Stoorsignalen en andere computer-narigheid kunnen de signaaloverdracht dus niet beïnvloeden.

Het chassis van de Pavane heeft een dubbel gedempt frame en is aan de buitenzijde voorzien van stevige aluminium front- en zijpanelen. Een optimale bescherming tegen trillingen van buitenaf! Mede hierdoor weegt de PAVANE maar liefst 9 kilo. De PAVANE beschikt over een ruime hoeveelheid digitale ingangen: S/PDIF coaxiaal RCA, S/PDIF coaciaal BNC, die net als de AES/EBU (XLR) aansluiting signalen tot en met 192kHz kunnen verwerken, een optische aansluiting (TosLink) die tot en met 96kHz loopt en een asynchrone USB-aansluiting die maar liefst 384kHz aankan!

Door de "Dual Mono" opzet heeft de PAVANE, in tegenstelling tot veel concurrerende ontwerpen, echte gebalanceerde uitgangen. Om het gebalanceerde signaal ook bruikbaar te maken voor de "single ended" RCA-uitgangen is geen elektronica gebruikt, maar zijn hoogwaardige Lundahl® transformatoren en klasse A buffers toegepast.

De PAVANE bewijst haar klasse door een geweldige focussering en plaatsing van instrumenten. Het geluid krijgt autoriteit en is rijk, gedetailleerd maar niet absoluut niet over analitisch.

Kenmerken:

  • S/PDIF, AES/EBU samplingfrequentie van 44kHz tot en met 192kHz, optisch tot en met 96kHz, USB tot ern met 384kHz
  • Ingangen: S/PDIF coaxiaal RCA, S/PDIF coaciaal BNC, AES/EBU (XLR), Toslink, USB
  • Uitgangen: .2 x RCA vergulde Neutrik© cinch connectoren, 2 x XLR Neutrik© gebalanceerde uitgangen
  • Toebehoren: 1,8m netsnoer, 1,8m USB kabel, adapter BNC > RCA, CD met gebruiksaanwijzingen en drivers, afstandbediening
  • Afmetingen (BxHxD): 440 x 100 x 337 mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)
  • Gewicht: ca. 9 kg

De PAVANE is leverbaar in zilver en zwart.

REVIEWS:

Hifi+

6Moons, april 2015

Alpha-Audio, april 2015

The Ear, februari 2015