De “phono two” ist een High End buizen phonoversterker met een passief LCR netwerk. De Phono Two is met MC-trafo's uitgerust en is daarmee geschikt voor zowel MC- als auookch MM-elementen.

Concept
Het signaal van een platenspeler is zwak en derhalve kwetsbaar. Een phonoversterker heeft daarom bij voorkeur een kort signaalweg waarbij de versterking optimaal is. Voor MC elementen gaat het signaal eerst langs een in zilver gewikkelde MC Pro-trafo. Vervolgens wordt het signaal opgepakt door een extreem steile ingangsbuis, een Siemens D3a. Het signaal heeft op dit moment slechts 5cm afgelegd maar het is al met een factor 1000 versterkt. Nu moet het signaal uit de platengroeven worden gecorrigeerd. Standaard schakelingen werken hier met weerstanden en kondensatoren. Door het LCR netwerk echter op te bouwen uit grote spoelen en kondensatoren is het resultaat aanzienlijk ruisarmer.  Grotere spoelen zorgen ervoor dat de buizen zonder belemmeringen kunnen werken. De zilveren(!) spoelen zijn maar liefst 25 keer groter dan wat gangbaar is in het legendarische "Tango RIAA". Het aantal kondensatoren is tot het absolute minimum beperkt en hiervoor worden uitsluitend NOS Silberglimmer en in in Duitsland vervaardigde Zinkfolie-MKP kondensatoren gebruikt. De tweede buizentrap is met de ECC88 buis gerealiseerd. Dit zorgt voor een bijzonder laagohmig uitgangssignaal. Dit heeft als voordeel dat het signaal probleemloos over lange interlinks  de voorversterker kan bereiken.

De ingangstrafo is een belangrijk onderdeel van de Phono Two en om die reden is hier voor het beste gekozen, de grote zilver gewikkelde Pro-trafo's. Voor- en eindbuizen hebben beide hun eigen bedrijfsspanning en stroombronnen waardoor de buizen minder sterk worden gedempt en het signaal beter en hoger kunnen versterken

 

Technische specificaties:
Phonoversterker met externe voeding
MC-ingang naar keuze cinch of XLR: ingangstrafo geschikt voor MC-elementen 150 µV - 750 µV
MM-ingang cinch: individueel aanpasbaar MM System met 2,5 tot 10mV
Uitgangsweerstand: 150Ohm nominal, op 600Ohm aangepast
Versterking: 65dB met buizenbeztting NOS Siemens D3a en Philips 6922 (gematched)
Signaal-/ruisverhouding: 67dB
Afemtingen Phono bxtxh: 460x370x120
Afmetingen Trafo bxtxh: 140x250x120
Gewicht: ca 15kg