De AURIX is een erg mooie hoofdtelefoonversterker in klasse A zonder terugkoppeling. De hoofdtelefoonversterker heeft een fraai transparant geluidsbeeld die zich goed laat combineren met de Metrum d/a converters.

De Versterking in de AURIX vindt plaats met een speciale step-up transformator. Het is het gebruik van de step-up transformator die voor het fraaie transparante geluidsbeeld zorgt. De step-transformator wordt daarbij door één van de twee Fet transistoren aangestuurd. De tweede Fet stuurt de hoofdtelefoon aan. Beide Fets werken voor de volle 100% in klasse A. De AURIX is verder zo ontworpen dat uw hoofdtelefoon ten alle tijde electronisch is beschermd.

De AURIX heeft, middels een schakelaar aan de achterzijde, twee versterkingsfactoren (0dB en +10dB), zodat zowel laag-ohmige (lager dan 100 Ohm) als hoogohmige (vanaf 300 Ohm) hoofdtelefoons kunnen worden aangestuurd. Verder heeft de AURIX twee paar RCA-ingangen en één paar RCA-uitgangen. Met deze uitgang kunt u uw bron eenvoudig doorlussen naar uw (voor)versterker. Dat voorkomt het onnodig omzetten van kabels.

Reviews:

6MOONS (02-2014)